трансформация Димо Михайлов
Трансформация – Димо Михайлов
11.09.2016
трансформация Димо Михайлов
Трансформация – Димо Михайлов
11.09.2016

Казвам се Пенка Ботевска на 44 години.

И аз като голяма част от жените години на ред водя борба с излишните килограми с всевъзможни диети и без никакъв ефект. От доста време синът ми ме убеждаваше да започна фитнес. Мислех, че той е само за младите, мислех, че няма да имам време и че ще се чувствам неудобно на такова място, но един ден реших, че трябва да опитам и мога да кажа, че това е най-хубавото нещо, което направих за себе си.

Синът ми ме запозна с Чудомир. Той ми направи програма, показа ми упражненията и така започнах макар и сама. Беше началото на Май 2015г., тежах 102 кг. Хранителен режим не поисках, защото знаех, че няма да го спазвам, но ограничих някой неща в храенето. Една година по-късно бях 84 кг., но си контузих коляното и доктора ми забрани да го натоварвам. Спрях фитнеса. След месец реших да поговоря с Чудомир за проблема ми и той ми даде съвет кое мога и кое не мога да
правя.

От тогава съм свалила 2 кг. и в момента поддърждам теглото си. Благодаря на Чудомир за всичко. Няма да забравЯ думите му от първата ни среща: „След време ти ще си като моя визитна картичка“.

Продължавам, защото винаги има какво да се желае.

Чудомир Григоров: Към писмото от тази жена искам да допълня, че не определям себе си като основен елемент от нейното развитие, а просто като едно от колелата за задвижване.

Главната роля в случая играят две неща:

  • Натискът на семейството, че живота не е приключил на 43 г. и че хората от средното и старото поколение имат място във фитнес залите, защото това ги прави по-работоспособни, по-млади, по добре изглеждащи и още много други по-по…
  • Мотивацията на жената „пристигнала“ от резултатите и начина по-който се чувстваш, когато правиш нещо полезно за себе си.

Отправям апел към всички, синове, внуци и прочее… грижете се за родителите си, както те са се грижили за вас и ще го правят до последния си дъх. Не си мислете, че, когато ги оставяте да си „почиват“ на дивана, е по-добре за тях, отколкото да се разходят или да отидат да потренират.

Подобряване на функционалното състояние на човека може да се извърша както на 15 години, така и на 80…

Доста често срещам хора, на които им се препоръчва от медицински лица да не натоварват определена зона при контузия (най-често дискова херния) и че трябва да забравят за фитнеса и т.н….

ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ! Не се доверявайте лесно и взимайте по няколко мнения преди да предприемете каквото и да било. Често, разговаряйки и с други колеги, стигаме до извода, че или масово ние сме чудотворци или докторите са прекалено крайни понякога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.