Трансформация Ирина Пехливанова
Трансформация – Ирина Пехливанова
11.10.2016
Трансформация Елена Стоянова
Трансформация Елена Стоянова
13.10.2016
Трансформация Ирина Пехливанова
Трансформация – Ирина Пехливанова
11.10.2016
Трансформация Елена Стоянова
Трансформация Елена Стоянова
13.10.2016
Покажи всички

Трансформация – Виктория Кавазова

Здравейте! Казвам се Виктория Кавазова, на 13 години. Тренирам с Чудомир от 10 месеца. Като по-малка съм пробвала най-различни спортове, но винаги съм се отказвала твърде бързо. Бих казала, че през повечето време съм била с наднормено тегло. Винаги съм искала да изглеждам добре като повечето момичета на моята възраст. И ето реших, че искам да започна да ходя на фитнес.

Когато влезнах във фитнеса за първи път се стреснах, но след известно време разбрах, че няма нищо страшно. Когато се срещнахме с "Чудо" за пръв път си поговорихме и той поиска да направим някои изследвания. С майка ми направихме изследванията, от които се оказа, че инсулинът ми е пет пъти по-висок от нормалното, едва ли не бях в преддиабетно състояние. Чудомир ми каза, че трябва да отидем при специалист, който да ме прегледа по-обстойно.

След няколко дни отидохме при ендокринолог, който ме прегледа и каза, че всичко е от килограмите. Ендокринологът ми направи хранителен режим, в който почти гладувах и, въпреки че Чудомир ми каза, че този хранителен режим е твърде строг за мен (около 900-1000 калории на ден), аз не посмях да пренабрегна мнението и съвета на доктора. Помня, че имаше вечери, в които си лягах гладна.

Заедно със спазването на хранителния режим започнах и да тренирам с Чудо. Тренирах три пъти седмично с него, а през останалите дни понякога правех и кардио. В началото спазвах режима на ендокринолога, но с него започнах да свалям много рязко и да се чувствам зле. След като се опознахме малко повече с треньора ми, започнах да спазвам режим изготвен от него. В момента даже ми е трудно да си изяждам необходимите калории за деня.

В един момент спрях да свалям килограми, но тялото ми продължи да се променя. Имаше и момент, в който почти се бях отказала... цифрата на кантара беше най-важна за мен, но с времето и това се промени. Тялото ми започна да изглежда по-добре, а стрелката почти не мърдаше. Мазнините ми се топяха, но килограми не свалях?

Сега поддържам едни и същи килограми и се чувствам добре. През тези 10 месеца освен, че начинът ми на хранене се промени доста, тренировките също се промениха. От четири пъти седмично започнах да ходя всеки ден. И ето, че в началото започнах 78кг., а сега съм 64кг. - Да, това не е кой знае каква разлика, но килограмите са само малка част от всичко останало, което ми се случи.

Някой хора ми казват: "Спри с този фитнес, ще направиш много мускули" или "Много мускулеста си станала" – аз ще им задам само един въпрос: "Преди по-добре ли изглеждах?". Изключително благодарна съм на родителите ми и на треньора ми, че бяха неотлъчно до мен през пътя на това изпитание.

(Освен всички промени, се научих и да готвя 😜 )

1 Comment

  1. Vania_isp@abv.bg каза:

    💋Браво, Вики! Следвай мечтите си и смело напред!Ти доказа, че няма невъзможни неща! Целувки

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.