Трансформация Божидар Караджов
19.09.2016
Трансформация Петър Айгътов
Трансформация – Петър Айгътов
04.10.2016
Трансформация Божидар Караджов
19.09.2016
Трансформация Петър Айгътов
Трансформация – Петър Айгътов
04.10.2016

Здравейте, казвам се Савка Радева, на 26 години.

Като дете, никога не съм се занимавала с активен спорт. Бих казала, че през повечето време съм била с наднормено тегло и това оказваше голямо влияние на целия ми живот. Бях изпълнена с доста комплекси относно външния си вид, което се отрази доста на социалните ми контакти. Никога не съм се хранила здравословно, въпреки че в семейството ми никой не е с наднормено тегло и менюто в храненето ни бе в рамките на нормалното. Обичах да злоупотребявам с чипсове и полуфабрикати.

След започване на моя професионален стаж, като рехабилитатор, установих, че наднорменото ми тегло, пречи доста на правилното извършване на моята работа, а и в екипа ми всички бяха слаби.

В началото на 2014-та година започнах да посещавам Фитнес център Атлетик. Повереният ми служебен инструктор заложи доста на силовите тренировки с висока степен на риск при изпълнението им без препоръчан хранителен режим. Въпреки, че съм рехабилитатор реших да му се доверя, все пак той изглеждаше добре, а аз не.

След серия от тренировки и липса на успехи и реален резултат, се отказах.

Положението стана по-лошо, тъй като достигнах 89кг тегло, при ръст от 161см.

По време на тренировките с първия си фитнес инструктор, забелязах момиче, което тренираше с Чудомир и резултатите им бяха феноменални и очевидни. Бях чувала добри отзиви за него и от други познати. Реших и аз да се доверя на професионалния му опит.

Една вечер към 22:00 отидох да говоря с него в залата и думите, които каза той, бяха: "Ще ти дам шанс и ще отделя последния си час за теб. Докажи ми, че го заслужаваш. Започваме да тренираме и ако не ме слушаш… аз ще се откажа от теб. Имаш един месец за да свалиш не по-малко от 4 кг." Тези думи бяха доста стресиращи за мен, тъй като аз вече имах един неуспешен опит в тренирането и свалянето на килограмите. Реших да се доверя на него в изготвянето на хранителен режим за мен и от 29.12.2014 всичко започна.

През първия месец свалих 12 килограма. Спазвах хранителния си режим изключително стриктно. Не ме интересуваха празници, събирания и излизания. Беше ми много трудно, но режима бе така изготвен, че храната ми бе достатъчна. Тренировките преминаваха изключително интезинвно и постоянно мислех, че съм на ръба да се откажа. Тогава Чудомир ми казваше, че когато човек си каже "Не мога повече!", означава, че той може поне още толкова.

Винаги когато съм си мислела, че ще се откажа, той намираше начини да ме мотивира. Имах период от време, в който не свалях килограми, бях 72кг, всички около мен ми казваха, че изглеждам страхотно и че нямам нужда от сваляне на още, но Чудомир виждаше потенциал в мен и както той казва "Търся най-добрата версия на теб". Тогава започнахме с поставянето на цели от сорта на "Нямаш право на грешки. До края на седмицата трябва да свалиш, иначе сме до тук!" и така всяка седмица…

Чудомир стана част от живота ми и неговото мнение бе важно за мен (и тук не говоря само за тренировките, храненето и мотивацията, а и за нещата от живота). Благодарение на него, започнах да нося потници, а това не се беше случвало от 10-годишна възраст. Предизвика ме да участвам в Легион Рън, нещо, което никогa не съм си представяла, че мога да опитам, за което изключително много му благодаря. Благодарение на това преборих много страхове и започнах да поемам повече рискове.
 
 

В момента съм 62кг. Тялото ми изглежда изключително различно от това, което бе през целия ми живот. Самочувствието ми е на доста по високо ниво. Вече мога да нося къси панталони и прилепнали дрехи без да се притеснявам от външния си вид.

Ходя на тренировки с изключително удоволствие и храниенето ми със здравословна храна не е тежко изпитание за мен.

Бих искала да кажа на всички, които искат да променят живота си - "Чудомир е вашият човек".

п.с. Чудо, благодаря ти за търпението към мен, за всичките хранителни режими които измисляш за мен. За свободните ни разговори по време на тренировките и за това, че винаги намираш начин да ме мотивираш да ставам по-добър и здрав човек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.