Да слушаме ли музика по време на тренировка и как ни влияе тя?
29.07.2016
Чудомир Григоров
Фитнес инструктор или персонален фитнес треньор?
08.11.2016
Покажи всички

Фитнес мотивация – Изхвърли боклука!

Наричам себе си „Мирния воин“. Моите мечти и цели са моята най-голяма тайна. Вярвам, че ще ги осъществя, но знам, че няма да е лесно. Готов съм за най-трудните битки. Битката със страха – страхът, който ни кара да сме зависими и да се съмняваме, че следваме правилния път, защото около нас е пълно с хора, които се опитват да ни казват кое е доброто за нас и не ни оставят да намерим сами своите отговори. Искат да вярваме в техните – отговорите на лицемерите, двуличниците, подлеците с ехидни усмивки, които смятат, че част от нас им принадлежи едва ли не, че те имат правото да ни обиждат, хвалят, бутат, вдигат, да ни карат да се съмняваме в себе си и да бъдем лесно манипулируеми. Аз не ги мразя, не им отмъщавам и не им прощавам. Може би някой друг ще ги съди за делата им. Наказвам ги с мълчание и ги оставям без ясни отговори за резултатите от техните действия. Нямам съмнения за собствените си възможности и без да зная дали имам правото да давам съвети, много ми се иска да кажа: – Вярвайте в себе си! Погрешно е да поставяте рамки на възможностите си. Всичко се случва в точното време и място. Имайте търпение и бъдете готови за жертви. Бъдете смели и не оставяйте времето да решава вместо вас! – Другото име на битката със страха е „Битка със себе си“. Най-трудната, най-истинската. – Опитайте се да я спечелите, направете първата крачка – изхвърлете боклука от главата си. Боклукът е всичко онова, което скрива единствената мисъл, имаща значение за настоящия момент. Ако успеем да бъдем ТУК и СЕГА, тогава ще почувстваме нашите възможности и вероятно ще се удивим от това КАКВО и КАК можем да направим.

Трябва да запомним и да не забравяме отговорите на три въпроса:
Къде си? – Тук!
Кога? – Сега!
Кой си ти? – Този момент!

Няма обикновени моменти, всички са необикновени и когато ги преживяваме, се чувстваме пълноценни. Пътуването през тях ни прави щастливи, а не крайната цел. Нямам нужда да бъда номер едно, номерата не ме интересуват. Аз съм Чудомир Григоров – ЧОВЕК (това звучи гордо)! Всичко, което съм постигнал до момента, съм направил сам и съм готов да премина още един път през тази болка, ако знам, че ще стана по-добър от този, който съм в сега.

Не се имам за философ, но смятам, че съм добър педагог и треньор (учител), който вярва, че призванието му е не само да сваля килограми или да покачва мускулна маса с хората, а да формира личности и да изгражда нов стил на мислене у тях. Нещо което ще промени хората в положителна насока. Човек първо променя мисленето си и след това всичко останало. Не може да правиш едни и същи неща, да мислиш по един и същи начин и да очакваш различни резултати.

Повярвай в себе си! ИЗХВЪРЛИ БОКЛУКА! Накарай всеки твой опонент да рухне от постъпките ти! И ако направиш това… ако го направиш… накрая ще се извисяваш на върха с пълна власт!

(Вдъхновен от филма „Мирния войн“)

2 Comments

  1. Георги каза:

    Невероятна статия, много мотивираща и вдъхновяваща. Продължавай, все така напред и нагоре с това мислене, защото това е правилния път и искам да ти споделя моето любимо мото, а именно „Няма невъзможни неща !“.

  2. Mariana Nikolova каза:

    Страхотни статии!Чета много,но искам да кажа,че вашите дават отговори на много въпроси,полезна и точна информация!
    Пишете още:))Благодаря!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.